Trivia Postcode


Trivia

  • De ‘laagste’ postcode van Nederland is 1000 AA – de postcode van een blok postbussen in het hoofdpostkantoor van Amsterdam.
  • De eerste postcode die een traat aangeeft is 1011 AA. Dat is de de Ruijterkade in Amsterdam, de straat die achter het Centraal Station loopt.
  • De ‘hoogste’ bestaande postcode van Nederland is 9999 XL, van de Akkemaweg in Stitswerd. Daarna komen nog de postcodes 9999 XX, 9999 ZA en 9999 ZZ, van respectievelijk de Knolweg 1001, 1002 en 1003 in Stitswerd. Dit zijn      echter fictieve adressen.
  • Een postcode waarvan het laatste cijfer een 0 is, is bijna altijd van een postbus. Uitzonderingen hierop zijn 1060, voor Osdorp en 7610 in Almelo. Het omgekeerde gaat niet op: De postcode van een postbus kan elk eindcijfer hebben.
  • Twee verschillende straten hebben haast altijd een verschillende postcode. Er bestaan echter vele duizenden postcodes die voor verschillende straten gebruikt worden. In al deze gevallen geldt dat de de postcode niet aan dezelfde reeks huisnummers wordt toegewezen, zodat de combinatie van huisnummer en postcode nog steeds uniek is.
  • Er zijn in 2012 nog steeds straten zonder postcode; als er namelijk geen brievenbus in de straat is, wordt er geen postcode toegekend.

Bron: Wikipedia

They’ve also invested significantly into the north carolina data centre, which many believe to be the cellspyapps.org/can-someone-hack-your-phone-camera/ home of an itunes streaming service
Posted in Zoeken op adres.